hmm.. tja og tjo…

-Det er jo altid temmeligt dejligt at have fundet på noget der har så stor værdi at der bliver lavet kopier. Men alligevel?
Gucci, ecco, B&O og alle de andre – det forstår jeg måske..
Men da jeg her til morgen sad og læste en tråd på internettet hvor nogle damer snakkede om hvordan de ville hugge mit hjemmegjorte klimamotto: Tørrer hvor andre tumbler! Kom mit firma pludseligt i en helt anden boldgade og i klasse 1. med de store firmaer.. Morsomt og av for den!

Jeg sad da med nogen undren og så de meget spændende bud på hvordan og hvor let det var.
Man køber printpapir som kan stryges på t-shirt og printer motto ud og vips har man en t-shirt som dem jeg har lavet. og vel at mærke med de ord jeg har lavet.

Ok, ordet er frit, det er foranderligt, fantastisk!
Men hvornår er det dit og mit?
Jeg er helt og aldeles langt inde i at der selvsagt er ophavsret mv – men jeg synes nu alligevel på min egen sære måde at det er en slags ære at blive kopieret 🙂 Det må vel være vidnesbyrd om at det man laver har en form for ide og værdi.

Men hvem kan leve af æren alene?

-Det vil blive de damer langt dyrere at købe printpapir, t-shitr mv – end at handle hos Originalen (ja i ordets dobbelte dejlige betydning)

Og det er ikke første gang det sker, det sker nok i det hele taget tit, ikke bare for mig, men for alle der forsøger at leve af indfald, ideer, opfindelser, ord.
Det sker også uden at være med vilje. Det sker at man opfinder ord og talemåder der allerede findes og som man ikke have set. Fejl sker og rettes til.

Ord kan ikke ejes som sådan, de er til for at blive brugt og sat sammen på nye måder og i nye sammenhænge. Mottoer bliver igen og igen lavet om, gradbøjet, forandrede, og det er herligt og rart. Jeg gør det selv med stor glæde.
Det er selve sprogets legeplads. Men de direkte kopier af produkter er nu en anelse på kanten.

Jeg husker med gru da Venstre huggede min fars motto: Frihed til forskellighed!
Han havde fundet på det tilbage i begyndelsen af 70’erne og brugt det lige siden – både på Uldum Højskole og på Lønne Højskole. Pludseligt var Venstre med og brugte i en hel valgkamp ordene. Det havde han det fint med, hvorfor? Fordi ordene er til for at blive brugt – men husk afsender!

I mit firma er hovedmottoet grundtvigs: Ordet skaber hvad det nævner!
Og jeg bruger et med ære og glæde og husker altid afsender på ordene, selvom de er givet frit efter 100 år.

Jeg tror jeg vil sige til “de damer” at de meget gerne må henvende sig til min ord-biks og få en gratis t-shirt med ordene: Tørrer hvor andre tumbler! (Den er faktisk på tilbud lige nu til den ringe sum af 90,00 )
Hvis de virkeligt er så vilde med produktet skal de også have det, men med det microskopiske logo for mit firma påtrykt, for alt har en afsender – også ord.

http://www.livsoplevelse.dk/product.asp?product=243

MOR ER IKKE SUR – MOR ER SKUFFET!

En mening om “TYV tar´ hvor andre tænker!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s